De veertiende editie van de KRAACHT KUP is op 29 en 30 juni 2019

Met veel plezier presenteren wij ook in 2019 de KRAACHT KUP. Op sportpark De Rauwbraken in Berkel-Enschot bieden we een mix van 7-handbal, Shoot-Out én beachhandbal voor jong en oud. Dit alles overgoten met een fikse dosis Brabantse gezelligheid.

Bekijk hier de wedstrijdschema's:

Helaas hebben wij door afmeldingen een nieuw programma moet maken, de meeste wijzigingen zitten bij de jeugd. Dus kijk even goed naar bovenstaande wedstrijdschema's! In deze schema's zijn ook de scheidsrechters verwerkt.

Voor aanvangstijden, toernooi-opzet, reglementen en contactgegevens download je hier in het Informatieboekje

Advies in verband met de hitte

Wij zijn ons er van bewust dat het flink warm gaat worden. We zullen dan ook zorgen voor extra schaduwplekken en water om af te koelen.
Verder:

  • Smeer jezelf en kinderen in met zonnebrandcrème. 
  • Laat kinderen niet te lang in de zon spelen.
  • Drink regelmatig en voldoende water. 
  • Let op elkaar!
  • Bij twijfel, raadpleeg de EHBO-post.

Het evenement

Zaterdag 29 juni staat in het teken van het jeugdige enthousiasme en talent. Dat wil zeggen F-jeugd tot en met B-jeugd. De entourage wordt geheel afgestemd op de jeugd en de enthousiaste support. Zondag 30 juni is de dag van het toernooi voor de A-jeugd en senioren. Wedstrijden duren 2 maal 10 minuten.

Shoot-Out

Gekoppeld aan iedere ‘gewone’ wedstrijd is een Shoot-Out die meetelt in de eindstand. Shoot-Out is een 1 tegen 1 duel tussen veldspeler en keeper. De veldspeler loopt aan vanaf de middenlijn en schiet, voordat zij/hij de vrije worp cirkel (9-meter) betreedt. Voor F- en E-jeugd gelden aangepaste regels. Per wedstrijd zijn er 6 Shoot-Out pogingen per team, let wel door 6 verschillende teamleden.

Beachhandbal

Op zaterdag 29 juni is er voor de A-jeugd en senioren in de namiddag en avond een beachhandbal evenement. 
Download hier het Reglement Beachhandbal dat geldt tijdens de Kraacht Kup.

Sportiviteit en gezelligheid

De Kraacht Kup staat voor het motto dat H.V. White Demons uitdraagt. In het clublied wordt het als volgt verwoord: “De kraacht van White Demons is de clubsfeer, sportieve vriendschap elke keer…”. De Kraacht Kup staat daarom voor meer dan een sportiéve samensmelting van kleine en grote handballers. Gezelligheid en vermaak nemen een prominente plaats in.

Overnachten

Zowel op vrijdag 28 juni als op zaterdag 29 juni kan door deelnemers overnacht worden op het sportterrein (€ 25,00 per team per overnachting). Daarbij is er de mogelijkheid voor een heerlijk ontbijtbuffet (€ 5,00 per persoon) de volgende ochtend. 

Feestavond

Op zaterdag 29 juni is er voor de A-jeugd en senioren in de avond een fantastisch feest. Hierbij is het 18NIX-principe van toepassing: aan personen onder de 18 jaar worden geen alcoholische dranken verstrekt. Het is deelnemers, begeleiders en bezoekers onder 18 jaar niet toegestaan om alcohol te kopen en/of consumeren. Aan personen van 18 jaar en ouder worden polsbandjes en stempels verstrekt door de organisatie bij Het 18Nix punt op vertoon van een geldig identiteitsbewijs. Vergeet je identiteitsbewijs dus niet!

Locatie

Het evenement vindt plaats op het vernieuwde Sportpark ‘De Rauwbraken’ in Berkel-Enschot (N-B). De thuisbasis van H.V. White Demons biedt een prachtig toneel voor de Kraacht Kup. Het adres is Rauwbrakenweg 38 - 5056 EJ BERKEL-ENSCHOT. Er wordt gespeeld op verharde, kunstgras- en gras- en beachvelden. 

Inschrijfformulier

Schrijf je team(s) in via dit inschrijfformulier. Inschrijven kan tot 16 juni. Kosten zijn € 15,00 per team voor het jeugdtoernooi op zaterdag en € 20,00 per team voor het A-jeugd en seniorentoernooi (met een maximum van € 100,00 inschrijfkosten per vereniging). Omdat een toernooi nu eenmaal niet kan doorgaan zonder scheidsrechters, is het bij inschrijving verplicht om ook scheidsrechters aan te leveren. Hiervoor geldt: 1 scheidsrechter per 2 teams (bij oneven aantal teams wordt naar boven afgerond). Voor de jeugdscheidsrechters is een diploma niet verplicht.

Meer info

  • Voor meer informatie kan je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • In ons privacystatement is opgenomen dat er ter algemene promotie foto’s gemaakt worden van onze toernooien. Die worden gepubliceerd op onze website, social media en worden gebruikt bij persberichten. Indien uw vereniging of leden van uw vereniging daar bezwaar tegen hebben, kunnen ze dit kenbaar maken bij de Kraacht Kup organisatoren.