Scheidsrechters en tijdwaarnemers

Verenigingsscheidrechters
De wedstrijden in klasse 2 en hoger, mogen alleen gefloten worden door gediplomeerde scheidsrechters. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  coördineert deze scheidsrechterspoule. Heb je belangstelling voor een scheidsrechterscursus? Meld je dan bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Jeugdscheidsrechters
De wedstrijden in de lagere klassen, mogen door iedereen vanaf 16 jaar gefloten worden. In het huishoudelijk reglement staat vermeld dat alle competitie spelende leden (vanaf A-jeugd) verplicht zijn om wedstrijden te fluiten en/of tijd waar te nemen. Ben je niet in de gelegenheid om je jeugdwedstrijd te fluiten, probeer dan te ruilen en geef dit a.u.b. even door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . In noodgevallen kan, zo mogelijk, een beroep worden gedaan op de reservepoule. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Een vervanger kost tien euro per wedstrijd. De kosten voor het niet komen opdagen voor het fluiten of tijdwaarnemen, bedragen vijftien euro.

Zorg er a.u.b. voor dat je minimaal 10 minuten voor aanvang aanwezig bent, zodat je op tijd met de wedstrijd begint. Zorg er ook voor dat je na enkele minuten rust weer start. Anders loopt het wedstrijdprogramma uit. Als de ingehuurde tijd verstreken is, kan de zaalbeheerder de wedstrijd staken. De benodigdheden, zoals fluitje, wedstrijdkaartje (waarop je de stand kunt bijhouden) en pen, kun je vinden in de kast van White Demons in sporthal 't Ruiven (in een witte doos, waarin allerlei materialen zitten). In De Kraacht vind je deze in de la achter de bar. Hier vind je de handleiding voor het digitale wedstrijdformulier. Het goed invullen van het wedstrijdformulier voorkomt boetes van het NHV. 

Tijdwaarnemers
De tijdwaarnemer zorgt voor het bijhouden van de tijd, de scores en evt. straffen. Behalve het scorebord is een formulier aanwezig, waarop je de scores kunt bijhouden. In het huishoudelijk reglement staat vermeld dat alle competitie spelende leden (vanaf A-jeugd) verplicht zijn om bij wedstrijden tijd waar te nemen. Ben je niet in de gelegenheid om tijd waar te nemen, probeer dan te ruilen en geef dit a.u.b. even door aan Edith van Dijk. In noodgevallen kan, zo mogelijk, een beroep worden gedaan op de reservepoule. Neem hiervoor contact op met  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Een vervanger kost tien euro per wedstrijd. De kosten voor het niet komen opdagen voor het tijdwaarnemen, bedragen vijftien euro.