• Coronamaatregelen UPDATE 5 november

  5 nov 2021
 • Beste leden en ouders van leden,

  Helaas zijn ze daar weer, de nieuwe coronamaatregelen die overduidelijk consequenties hebben voor de zaalsporten. Het mag geen verrassing zijn dat dit ook op ons van toepassing is. Vanwege de trage besluitvorming is pas zeer recent duidelijk geworden wat van ons als vereniging verwacht wordt.

  Wat betekent dit voor ons?

  Gelukkig mag er nog gehandbald worden, maar wel met een aantal voorwaarden. Voor de jeugd verandert er niks, maar ben je 18 jaar of ouder, zorg altijd dat je je coronatoegangsbewijs en ID bij je hebt. Dit geldt voor publiek en spelers, bij trainingen en wedstrijden, zowel thuis als uit. Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn worden van deze regel uitgezonderd. Dus trainers, coaches en scheidsrechters zijn uitgezonderd.

  Belangrijk om te benadrukken is dat wij als vereniging ons alleen bezig houden met het wel of niet kunnen handballen als gevolg van de maatregelen. Op geen enkele wijze mag er groepsdruk ontstaan over keuzes die ieder persoonlijk te maken heeft.

  Als vereniging zijn wij wel verantwoordelijk voor het naleven van deze criteria, en er zal dan ook bij de deur gecontroleerd gaan worden op de coronapas. Dit wordt gedaan door vrijwilligers, daarom bij deze ook de oproep om hen te respecteren en geen discussie aan te gaan.

  Hoe gaan we dit invullen?

  Voor de controle bij wedstrijden zijn taken opgezet in het vrijwilligerssysteem tot het einde van het jaar. Een vriendelijk maar ook dringend verzoek om je hier zo snel mogelijk op in te schrijven. Zondag hebben we al personen nodig, en alles telt natuurlijk gewoon als punt voor de taakplicht. Een extra oproep aan de ouders, aangezien van de leden wordt verwacht dat ze zoveel mogelijk fluiten.

  Voor de trainingen van de senioren zal ook het verzoek neergelegd worden bij de teamverantwoordelijke.

  Voor de trainingen van de jeugd is dit lastiger omdat het een in- en uitloop is van ouders die hun kinderen komen brengen, maar de verwachting is ook dat een aantal ouders zwi blijven kijken. Daarom een oproep aan de teamverantwoordelijke om dit onderling te regelen. Blijkt dit niet mogelijk zullen wij de tribunes bij trainingen moeten sluiten.

  Instructie voor de corona check

  De "corona checker" dient een app op zijn of haar telefoon te downloaden die heet "Scanner voor coronacheck". De app is zeer eenvoudig en wijst zich zelf. Scan met behulp van deze app de coronapas van een persoon van 18 jaar of ouder bij binnenkomst van 't Ruiven. Wanneer deze persoon geen groen scherm kan tonen moet je deze persoon vragen de accomodatie te verlaten.

  Indien er hulp nodig is kan beroep gedaan worden op de beheerder, daar, en achter de bar, zijn ook telefoonnummers beschikbaar van corona aanspreekpunten (bestuursleden).

  Tot slot, de maatregelen zijn het gevolg van de oplopende besmettingen. Dat vraagt van ons allemaal dat we waakzaam zijn en rekening houden met elkaar. Dit betekent ook dat je elkaar erop aanspreekt als dat nodig is, en dat dat ook wordt gerespecteerd. Wij wensen iedereen veel handbalplezier!

  Met vriendelijke groet,

  bestuur HV White Demons

  (Bas Tuijtelaars, Ries Vugts, Ivo Janssen, Sander Versteijnen, Monique Aldenhuijsen)

 • Een overzicht van de coronamaatregelen vind je hier!