• Handbal

  Handbal is een dynamische sport waarbij twee teams van 6 veldspelers en een keeper tegen elkaar strijden. Een doelpunt wordt gescoord een de bal met de hand over te doellijn te gooien. De winnaar is het team met de meeste doelpunten.

  De kern van hte spel, is dat de speler de met de bal in het hand maar drie passen mag doen, daarna moet hij op de grond stuiteren of de bal afspelen. De bal mag niet met het onderbeen of de voet worden gespeeld.

  Handbal wordt gespeeld in bekende 3 vormen: veldhandbal, zaalhandbal en beachhandbal. Daarnaast zijn er nog een aantal andere varianten van handbal die wat minder bekend zijn maar niet minder belangrijk: G-Handbalrolstoelhandbal en Goalcha.

 • Veldhandbal

  Veldhandbal wordt gespeeld op een verhard buiten veld. Hierbij worden de reguliere handbalregels gehanteerd.

 • Zaalhandbal

  Zaalhandbal wordt gespeeld in een sporthal met een gedempte vloer. De reguliere handbalregels gelden bij zaalhandbal.

 • Beachhandbal

  Beachhandbal wordt gespeeld in een veld gemaakt op het zand. Dit veld heeft andere afmetingen en het spel beachhandbal heeft afwijkende regels van het normale handbal. Bekijk hieronder de promo van het NHV over beachhandbal.

 • Spreekbeurt over handbal

  Wil jij op school een spreekbeurt doen over handbal? Bij het NHV kan je een leuk spreekbeurtpakket aanvragen. Ook heeft White Demons een tas gemaakt met spullen over handbal en dan met name over onze vereniging. In de tas zitten bijvoorbeeld een tenue, rode en gele kaart en een placemat over het spel. Lees hier waar je de tas kunt ophalen.