• Textielactie

  We kunnen voortaan het hele jaar door textiel aanleveren. Hiervoor staat er voortaan een kledingcontainer in het ballenhok van De Kraacht. Omdat tijdens de  buiten trainingen het ballenhok open is, kan je op die momenten dus altijd zakken met kleding inleveren. Tijdens de binnentrainingen zal er regelmatig een inzamelingsdag gecommuniceerd worden.

  Voor iedere kilo textiel krijgen we € 0,25. Daarnaast wordt aan het einde van het jaar gekeken welke school/vereniging het meeste opgehaald heeft. De twee die het meeste ingezameld hebben, krijgen dan nog eens € 0,25 per ingezamelde kilo's over dat jaar (verdubbeling). Wij hopen gedurende het jaar veel zakken vol textiel in te zamelen.

  Let op!! De ingang aan de zijde van de Rauwbrakenweg is afgesloten. De aanrijdroute voor autoverkeer is tegenwoordig via de Koningsoordlaan. Hier is een groot parkeerterrein. De Kraacht is aan de zijde van het parkeerterrein geopend tijdens de inzamelingsmomenten.

 • Textielactie najaar 2020

  De uitslag van de textielactie najaar 2020 is binnen. Helaas zijn we net buiten de verdubbelaar gevallen. We zijn op de derde plaats geëindigd, met 4.400 kilo aan textiel. Het verschil met de nummer 2, de harmonie in Udenhout, was niet groot maar helaas hebben we het onderspit moeten delven met een verschil van slechts 100 kilo. Tegen de nummer 1, badmintonclub Tilburg, viel niet op te boksen met ruim 13.000 kilo. De penningmeester krijgt dus dit jaar € 1.100,- op de rekening van White Demons bijgeschreven. Bedankt voor iedereen die weer mee ingezameld heeft.

  Afgelopen jaar hebben we met de hele vereniging hard gespaard voor de textielactie. Dat was ook wel te merken. Kleedkamer 4 lag vol en kleedkamer 3 was ook voor meer dan de helft gevuld. Dit was dan ook zoveel dat het niet met drie of vier man te doen was om de container te vullen. Dus is in de ochtend een app verstuurd naar alle teams voor hulp tussen 15.00 en 16.00 uur en eventueel nog een uurtje in de avond. Hoe mooi is het dan om, om 15.00 uur, steeds meer mensen aan te zien komen die de handen mee uit de mouwen steken en die al het textiel uit kleedkamers 3 en 4 's middags al in de container krijgen.  

  Tot slot nog een gejatte quote: "Eendracht maakt macht, maar bij ons Kracht!!"

 • Wat mag je inleveren?

  Gescheiden inzameling van textiel is beter voor het milieu. Hierdoor kunnen we van afval grondstoffen maken. Elke kilo ingezameld textiel zorgt voor 3,4 kilo minder Co2 uitstoot.

  Bruikbare kleding en schoeisel wordt verkocht als tweedehands kleding in arme landen. Een deel van het textiel dat niet meer bruikbaar is wordt gerecycled tot grondstof voor textielmaterialen. Van kapotte kleding worden ook poetsdoeken en isolatiemateriaal gemaakt. Wat overblijft, wordt verbrand, dit is landelijk zo'n 8%.

   

  Wat mag wel? (Verpakt in dichtgebonden zakken) Wat mag niet?
  Kleding, mag versleten zijn Tapijt en vloerbedekking (mag bij grof huisvuil)
  Schoenen per paar (gepaard) Vervuilde kleding met olie- of verfvlekken
  Handdoeken en washandjes (mag bij restafval)
  Lakens en kussenslopen Natte of vochtige kleding (mag bij restafval)
  Dekens  
  Zachte knuffelbeesten  
  Hoeden en petten  
  Onderkleding  
  Gordijnen en vitrage  
  Tafellakens  
 • Opbrengst voorgaande jaren

  De afgelopen jaren hebben we heel veel textiel ingezameld en dat heeft een aantal mooie bedragen opgeleverd voor de clubkas.

  Jaar Gewicht (kg) Bedrag (€)
  2019 najaar 4198  € 2.099,00
  2018 voorjaar 3095  € 1.547,00
  2017 najaar 1840  €     915,00
  2016 najaar 2434  € 1.217,00
  2016 voorjaar 2160  € 1.080,00
  2015 voorjaar 2472  € 1.236,00